×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true

سرتیتر خبرها

true
    امروز  پنج شنبه - ۳۰ فروردین - ۱۴۰۳  
true
false

سال گذشته سال آور تولید در محصولات باغی از جمله سیب و پرتقال بود به نحوی که علاوه بر اشباع بازار، انبارها نیز پر شد. عدم کشش بازار داخلی و تصمیم ناگهانی وزارت صمت به ممنوعیت صادرات موجب شد بخشی از میوه‌های مانده در انبارها در حال فساد یا در خطر فساد باشند.

به گزارش پایگاه خبری خزرنگار، سال گذشته سال پر تولید یا به اصطلاح سال‌آور در محصولات باغی بود. میزان تولید برخی محصولات باغی مانند سیب و پرتقال تا حدی بود که علاوه بر اشباع بازار انبارها را نیز پر شد. در این شرایط وزارت صمت در یک تصمیم یکشبه در اسفندماه سال گذشته صادرات این میوه‌ها را ممنوع کرد.

این ممنوعیت موجب شد میوه‌های تولیدی با عدم کشش بازار مصرف روبه‌رو شوند و روند فساد آن‌ها در انبارها آزاد شود.

با آغاز روند فساد میوه‌های مانده در انبارها، کارشناسان و تولیدکنندگان به دستگاه‌های مسئول نسبت به از دست رفتن سرمایه‌های کشور هشدار دادند. این هشدارها تا ابتدای ماه‌جاری نادیده گرفته شد تا اینکه وزارت جهادکشاورزی در نامه‌ای به گمرکات کشور بار دیگر صادرات سیب در ازای واردت موز آزاد کرد.

با گذشت بیش از یک هفته از ابلاغ وزارت جهادکشاورزی همچنان خبری از صادرات چشمگیر سیب نیست. هر چند به اعتقاد کارشناسان زمان صادرات آن نیز از دست رفته است، چراکه دیگر کیفیت لازم برای بازار پسندی را ندارد.

صدرالدین نیاورانی، نایب رئیس اتحادیه محصولات کشاورزی ایران، در گفت‌وگو با ایلنا با تاکید بر اینکه در حوزه کشاورزی همیشه آشفتگی در قوانین بخش تولید و بازار داخلی و خارجی داشته‌ایم، اظهار کرد: درباره میوه‌های مانده در انبار نیز همین اتفاق افتاده است و ما شاهد آشفتگی در قوانین بودیم.

وی ادامه داد: این آشفتگی در قوانین ناشی از عدم دور اندیشی و رفع مسئولیت دستگاه‌های مربوطه در کوتاه مدت است.

نیاورانی تصمیم به ممنوعیت صادرات سیب و پرتقال در اسفندماه و ابلاغیه وزارت جهادکشاورزی برای وارادت موز به شرط صادرات سیب در خرداد ماه را نیز از نمونه‌های رفع مسئولیت در کوتاه مدت دانست.

به گفته وی؛ ابلاغیه وزارت جهادکشاورزی به دلیل دیرهنگام بودن آن عملا تاثیری بر نجات سیب‌های مانده در انبارها نداشته و همچنان حجم زیادی از میوه‌ها در حال فساد هستند.

نایب رئیس اتحادیه محصولات کشاورزی ایران برآورد کرد در هر استان دست کم 20 هزار تن سیب و پرتقال در حال فساد در انبارها باشند.

نیاورانی معتقد است؛ دیگر راهکاری برای جلوگیری از فساد میوه‌ها در انبارها وجود ندارد در نهایت آن‌ها را باید دفن کرد، چراکه بخش عمده از میوه‌ها کیفیت خود را کاملا از دست داده‌اند./ ایلنا

true
true
true
true

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

√ کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
√ آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد