false
به قلم: سید مهدی معصومی
خزرنگار / تکدیگری معضل اجتماعی کشورهای در حال توسعه نیست و در بعضی از کشورهای توسعه یافته نیز رواج دارد.
فقر، اختلافات خانوادگی، اعتیاد و اغفال کودکان از جمله دلایل بروز این پدیده است و متکدیان گاه به صورت سازمانیافته فعالیت میکنند.
با توجه به اینکه میان پدیده تکدی گری و وضعیت فرهنگی جامعه نوعی همبستگی وجود دارد، اگر در جامعه پدیده ای به نام تکدی گری وجود داشته باشد، پیش از آن که بیانگر اوضاع نابسامان اقتصادی و بحران آن باشد، بیانگر وضعیت نابهنجار و نابسامان فرهنگی و اجتماعی جامعه دارد
این معضل فرهنگی آفت گردشگری نیز محسوب می شود ، چرا که شمار متکدیان به معنای وضعیت ناپایدار جامعه از نظر فرهنگی و اجتماعی است و این رو رقبت گردشگر برای استمرار سفر به آن محدوده جغرافیایی و یا معرفی به دیگر افراد بعنوان تفرجگاهی مطمئن را به شدت کاهش می دهد.
نکته قابل تأمل، ضرورت برداشتن دو گام متوالی برای برخورد با مشکل تکدی گری است؛ گام اول توجه به حال فعلی این افراد و مرحله بعد، اقدام بلند مدت فرهنگی و اجتماعی. از این روست که قرآن هم اشاره به اطعام این گروه از افراد میکند(حج آیه ۳۶ ) و هم بر آموزش و تقویت عزت نفس آنها تأکید میکند (بقره آیه ۲۷۳)
جلوگیری از مهاجرتهای بی رویه، ایجاد کارگاههای آموزش فنی حرفه ای، توجه خانواده ها و کنترل کودکان و نیز آگاه کردن «کمک دهندگان » یکی از ابزارهای مهم مبارزه با تکدی است.
همچنین تأمین حداقل معیشت، ایجاد اشتغال و ریشه کن نمودن بیسوادی به طور قابل ملاحظه ای از ترویج تکدی گری ممانعت میکند.
مدیرکل امور اجتماعی استانداری گیلان باابراز نگرانی از افزایش شمار متکدیان مهاجر و نیز پراکندگی آنان در تمامی شهرستان های استان ، بیان کرد: دستگاه قضایی ،انتظامی و بهزیستی استان باید با هم افزایی نسبت به حل این معضل گام بردارند.
وی با اشاره به بروز عواقب جبران ناپذیر حضور این افراد در اجتماع از جمله سرقت،فحشا ، اعتیاد و … تاکید کرد: باید بصورت سازمان یافته نسبت به رفع این ناهنجاری پرداخت.
مدیرکل بهزیستی گیلان نیز نحوینژاد با تاکید بر اینکه جمعآوری متکدیان از سطح شهر طبق قانون از وظایف شهرداریها و نیروی انتظامی است، گفت: برای یکی از متکدیان سطح شهر تماسهای بسیار زیادی داشتم و سلبریتیهای زیادی از او عکس و فیلم گرفتند که وقتی خواستیم به این متکدی کمک کنیم ، برخورد بدی از سوی او صورت گرفت و گفت خانه دارم.
وی تصریح کرد: متکدیان تمایلی به ترک اقدام زننده خود ندارند و ارائه تسهیلات و کمک نهادهای حمایتی را در خور نمی دادند، از اینر تنها برخورد قضایی می تواند به رفع این مساله کمک کند.
true
true
true
true