شهرستان لنگرود آماده برداشت برگ سبز چای است

فرماندار لنگرود از آمادگی این شهرستان برای آغاز فصل برداشت برگ سبز چای خبر داد و گفت: شرایط لازم برای شروع برداشت در بخشهای مرکزی، اطاقور و کومله فراهم است. به گزارش خزرنگار ؛ یوسف گلشن با اشاره به بازدید خود از باغات و کارخانجات چایسازی شهرستان، اظهار کرد: با همراهی دولت، قیمت خرید تضمینی
فرماندار لنگرود از آمادگی این شهرستان برای آغاز فصل برداشت برگ سبز چای خبر داد و گفت: شرایط لازم برای شروع برداشت در بخشهای مرکزی، اطاقور و کومله فراهم است.
به گزارش خزرنگار ؛ یوسف گلشن با اشاره به بازدید خود از باغات و کارخانجات چایسازی شهرستان، اظهار کرد: با همراهی دولت، قیمت خرید تضمینی برگ سبز چای در سال جاری افزایش یافته و قیمت هر کیلوگرم چای درجه یک ۲۴ هزار و ۵۰۰ تومان و چای درجه دو ۱۸ هزار تومان تعیین شده است که به ترتیب ۳۶ و ۲۰ درصد افزایش را نسبت به سال گذشته نشان میدهد.
وی با اشاره به وجود ۴۸۰۰ هکتار باغ چای و فعالیت ۳۲ کارخانه چایسازی در شهرستان لنگرود ، افزود: در حال حاضر کارخانهداران در حال عقد قرارداد با سازمان چای هستند.
فرماندار لنگرود تصریح کرد: انتظار داریم سازمان چای در قراردادهای جدید با کارخانهدارانی که در سال گذشته در پرداخت مطالبات چایکاران تأخیر داشتند، ضمانتهای لازم را اخذ کند تا از تکرار این مشکل جلوگیری شود.
گلشن ادامه داد: سال گذشته ۹۰۰۰ چایکار لنگرودی بیش از ۲۵ هزار تن برگ سبز چای به ارزش ۴۰۳ میلیارد تومان برداشت کردند که از این میزان، ۱۰۰ میلیارد تومان سهم دولت و ۳۰۳ میلیارد تومان سهم کارخانهداران بود. تنها کمتر از یک درصد از مطالبات باقیمانده مربوط به چند کارخانهدار محدود است که در پرداختها تأخیر داشتند.
فرماندار لنگرود با بیان اینکه این تأخیرها موجب گلایهمندی برخی از چایکاران شده است، تصریح کرد: از سازمان چای میخواهیم نسبت به این موضوع حساسیت بیشتری به خرج دهد و نظارت دقیقتری در عقد قراردادها داشته باشد.
وی با اشاره به حمایتهای مالی صورت گرفته در سال گذشته گفت: به ۱۵۰۰ چایکار لنگرودی حدود ۹ میلیارد تومان تسهیلات شامل وامهای تغذیه، بهزراعی و تسهیلات مربوط به کفبر و کمربر پرداخت شده که روند آن امسال نیز ادامه خواهد یافت.
گلشن در پایان خاطرنشان کرد: امیدواریم امسال شاهد پرداخت بهموقع تمامی مطالبات چایکاران باشیم و جلساتی نیز با صنف کارخانهداران چای برای بررسی مشکلات و هماهنگیهای بیشتر برگزار خواهد شد.