- ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۳
- اجتماعی , اخبار , اخبار برگزیده , زنان و خانواده
- کد خبر 29599
- بدون نظر
- ایمیل
- پرینت
سایز متن /
مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری گیلان با بیان اینکه باید شعار «فرزندان سرمایههای زندگی هستند» ترویج شود، اضافه کرد: در فرهنگ سازی مقوله جمعیت و خانواده ، رسانهها نقش مؤثری دارند.
به گزارش خزرنگار ، پیش از ظهر امروز (شنبه) به همت امور بانوان و خانواده استانداری ، نشست خبری با عنوان «خانواده، هویت مادری و جوانی جمعیت» برگزار شد.
در این نشست شماری از مدیران دستگاههای مرتبط با قانون خانواده و جوانی جمعیت و سازمان های مردم نهاد برای ارائه گزارش اجرای این قانون نقطه نظرات و گزارش هایی ارائه کردند.
زهرا یعقوب نژاد مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری گیلان با اشاره به اهمیت اجرای صحیح و جریان ساز قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، گفت: خانواده، نخستین نهاد اجتماعی است که به عنوان بنیادیترین رکن جامعه ایرانی تلقی میشود.
وی با بیان اینکه با برداشته شدن موانع زیرساختی، تشویق به فرزندآوری محقق میشود، تصریح کرد: جمعیتی که به سمت پیری میرود، پیشرفت و توانمندی خاصی نخواهد داشت؛ از اینرو باید در مقوله جوانی جمعیت و فرزندآوری بصورت هوشمند و تعالی محور ، فرهنگ سازی صورت گیرد.
یعقوب نژاد به جایگاه رسانه در مهندسی فرهنگی و اثرگذاری آن در تنویر افکار عمومی اشاره و تصریح کرد: فرزندآوری و تحکیم بنیان خانواده نیازمند نظام رسانهای مخاطبشناس است و به سبب اعتماد مردم به فعالان رسانه ، می توان از ظرفیت های این بخش برای اجرای قانون خانواده و جوانی جمعیت بهره مند شد.
وی با اشاره به اجرای چند طرح جوانی جمعیت در استان ، افزود: سه طرح جوانی جمعیت شامل فرزندان تحول آفرین «فتان»، مشاوره خانواده محله محور با رویکرد ایرانی و نیز طرح جامع آموزش و تربیت کنشگران جمعیتی در استان در دست اجراست.
مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری گیلان با بیان اینکه به جای شعار «فرزند کمتر زندگی بهتر» که در گذشتهها مطرح بر آن تاکید میشد، اکنون باید شعار «فرزندان سرمایههای زندگی هستند» ترویج شود، اضافه کرد: فرهنگ سازی موضوع جوانی جمعیت و فرزند آوری مهم بوده و رسانهها در این موضوع نقش مؤثری دارند.
یعقوب نژاد همچنین با تشریح اقدامات انجام شده در حوزه امور بانوان و خانواده استانداری گیلان در اجرای این قانون ، از برگزاری ۱۰ جلسه ستاد خانواده و جوانی جمعیت گیلان به ریاست استاندار و ۲۵۱ جلسه شهرستانی با حضور فرمانداران خبر داد و افزود : «سنجش نگرش شناختی، عاطفی و عملی مردم گیلان نسبت به سیاست های افزایش جمعیت»، «بررسی رفتار باروری زنان متاهل در سن باروری» و «دلایل عدم تمایل جوانان به ازدواج» سه عنوان پژوهشی انجام شده ویژه گیلان است.
وی پیشگیری از سقط عمدی جنین، تربیت کنشگر جمعیت و شکوه مادری را تحت حمایت ستاد ملی جمعیت دانست و بیان کرد: در قالب طرح نفس(نجات فرزندان سقط) پیشگیری از سقط جنین، آموزش و مشاوره مادران باردار و خانوادههای آنان، انجام امور مددکاری دوران بارداری، کمکهای نقدی و غیر نقدی به مادران باردار و خانوادههای آنان و… را با همکاری بسیج جامعه پزشکی استان دنبال میکنیم.
این مسئول بر لزوم شناسایی، معرفی و توانمندسازی گروههای مردمی و فعال در حوزه جمعیت تاکید کرد و ادامه داد: شناسنامه جمعیتی استان و ۱۷ شهرستان را براساس ۳۰ شاخص از جمله نرخ باروری، ولادت، سن ازدواج زنان و مردان، فاصله ازدواج و فرزند اول، طلاق، سالمندی و… تدوین کردیم.
مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری گیلان در این نشست موضوع شکلگیری میز تخصصی رسانه و جمعیت را هم مطرح کرد.