×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true

سرتیتر خبرها

true
    امروز  شنبه - ۲۹ اردیبهشت - ۱۴۰۳  
true
false

رئیس اداره محیط زیست انزلی با اشاره به افزایش متوسط سطح تالاب انزلی به یک متر به واسطه بارش های اخیر، گفت: در صورت عدم مدیریت صحیح وضعیت تالاب انزلی به گذشته باز می‌گردد.

به گزارش پایگاه خبری خزرنگار، سید فرشید فلاح با اشاره به اینکه بر اثر حجم زیاد بارش‌های اخیر در گیلان میزان سطح آب در تالاب بین المللی انزلی حدود یک متر افزایش یافته است، اظهار کرد: با افزایش سطح آب تالاب انزلی بسیاری از مناطق این تالاب همچون چراغ پشتان، سل که، اسپند، آبکنار افزایش یافته و خوشبختانه تا کنون ماندگار شده است.

فلاح ادامه داد: در مناطقی از تالاب مانند چوکام که پیش از این کاملاً خشک بود در حال حاضر شاهد عمق یک متری آب هستیم.

رئیس اداره حفاظت محیط زیست انزلی با اشاره به اینکه افزایش عمق تالاب انزلی مقطعی است، اضافه کرد: با انجام عملیات لایروبی، مقابله با گیاهان مهاجم، رسوب زدایی برای کاهش سطح رسوبات و جلوگیری از ورود رسوبات معدنی و فاضلاب‌های صنعتی به تالاب بین المللی انزلی می‌توان وضعیت فعلی را حفظ کرد و معتقدم در صورت عدم مدیریت صحیح اوضاع کنونی تالاب انزلی به گذشته باز می‌گردد.

فلاح همچنین گفت: پیش از بارندگی‌های اخیر کمترین عمق آب تالاب ۳۰ سانتی متر و میانگین عمق آن یک متر و ۲۰ سانتی متر گزارش شده بود.

پاکسازی ۲۰۰ هکتار از تالاب انزلی از سنبل آبی

رئیس اداره حفاظت محیط زیست انزلی در ادامه به پاکسازی ۲۰۰ هکتار از سطح تالاب انزلی از گیاه مهاجم سنبل آبی اشاره و اظهار کرد: بر اساس قرارداد بین اداره کل حفاظت محیط زیست گیلان و بسیج سازندگی سپاه قدس گیلان ۶۰۰ میلیون تومان اعتبار برای پاکسازی تالاب انزلی از سنبل آبی در نظر گرفته شد.

فلاح افزود: محیط زیست گیلان با مشارکت بسیج سازندگی سپاه قدس و همکاری تعاونی قایقرانان تا کنون ۲۰۰ هکتار از تالاب بین المللی انزلی را از گیاه مهاجم سنبل آبی پاکسازی کردند.

گفتنی است، تالاب بین المللی انزلی با مساحت حدود ۲۵ هزار هکتار در سال ۵۴ در فهرست تالاب‌های بین‌المللی کنوانسیون رامسر به ثبت رسیده و سازمان بین‌المللی حیات پرندگان، این تالاب را به عنوان زیستگاه با اهمیت برای پرندگان تشخیص داده و جز تالاب‌های طبیعی و آب شیرین کشور و از جمله زیباترین مناظر آبی منطقه است.

سنبل آبی یکی از ۱۰ گونه گیاهان مهاجم دنیا است که وقتی وارد اکوسیستم آبی می‌شود ظرف مدت دو هفته جمعیت خود را به میزان دو برابر افزایش داده و یک بوته آن با ۲۰ گل می‌تواند سه هزار دانه تولید کرده و هر دانه آن بین پنج تا ۲۷ سال می‌تواند زنده بماند./ مهر

true
برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

true
true
true

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

√ کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
√ آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد