×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true

سرتیتر خبرها

true
    امروز  دوشنبه - ۲۶ شهریور - ۱۴۰۳  
true
false

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان افزون بر ۹۴ درصد شالیزارهای استان را در فاز خوشه‌دهی دانست و بیان کرد: مابقی اراضی در حال تکمیل فاز رسیدگی فیزیولوژیکی هستند.

به گزارش خزرنگار ؛ صالح محمدی در گفت وگو با خبرنگاران ، ماهیت گیلان را استانی کشاورزی خواند و اظهار کرد: درحال حاضر  گیلان از ۲۳۰ هزار هکتار شالیزار برخوردار است.

وی با اشاره به مشکل تامین آب در آغاز سال زراعی جاری، افزود: با کمک تجربه دو سال گذشته در مدیریت منابع آب، به استقبال فصل کشاورزی رفتیم و شاهد به بار نشستن خوشه های طلایی برنج هستیم.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان افزون بر ۹۴ درصد شالیزارهای استان را در فاز خوشه دهی دانست و بیان کرد: مابقی اراضی در حال تکمیل فاز رسیدگی فیزیولوژیکی هستند.

محمدی از آغاز برداشت برنج از هفته اول مردادماه خبر داد و اضافه کرد: خوشبختانه کشاورزان به دانش فنی روز مجهز هستند و علیرغم بارش های هفته اخیر، شاهد کمترین خسارت ورس(خوابیدگی) هستیم.

وی با بیان اینکه کشاورزان از کودهای فسفاته و پتاسه و سیلیکاته استفاده کردند، ادامه داد: این کودها باعث قوی شدن ساقه برنج شده و مقاومت گیاه را در برابر تنش های مکانیکی همچون باد و باران به ویژه در مرحله رسیدگی افزایش می دهد؛ عمده اراضی شالیزاری استان در مرحله رسیدگی بودند و خوشبختانه خسارت ورس کم بود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان ، مدیریت مزرعه را موجب سلامت مزرعه دانست و اضافه کرد: با توجه به سامانه پایش کود، نهاده های مورد نیاز کشاورزان را رصد می کنیم؛ در این راستا انواع کود و سموم و نهاده‌های گیاه پزشکی را در اختیار کشاورزان قرار دادیم.

وی با بیان اینکه کلینیک‌های گیاه پزشکی مدیریت حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان در حال تدارک راه اندازی سامانه نسخه گیاه پزشکی برای کشاورزان است، گفت: با توجه به شرایط آب و هوایی، امکان شیوع بیماری قارچی بلاست در شالیزارها وجود دارد و برای نخستین بار به کشاورزانی که در مرحله خوشه دهی هستند توصیه کردیم یک مرحله از قارچ کش استفاده کنند.

محمدی با اشاره به ارائه توصیه‌های آموزشی و ترویجی مراکز تحقیقات و موسسات کشاورزی به کشاورزان در راستای استفاده از روش های علمی، خاطرنشان کرد: منابع آبی محدود بوده و با تغییر اقلیم مواجه هستیم لذا باید از روش های نوین کشاورزی استفاده کنیم.

true
true
true
true

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

√ کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
√ آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد


true