×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true

سرتیتر خبرها

true
    امروز  شنبه - ۱۵ اردیبهشت - ۱۴۰۳  
true
false

سد مخزنی پل رود یکی از طرح‌های بزرگ تأمین آب استان گیلان است که رسماً از تاریخ 17 فروردین 1389 آغاز و با تعیین وضعیت تملک بیش از 85 درصد زمین‌های اطراف سد، تاکنون 63 درصد پیشرفت فیزیکی داشته است.

به گزارش پایگاه خبری خزرنگار و به نقل از فارس، طرح سد مخزنی پل رود یکی از طرح‌های بزرگ تأمین آب استان گیلان به ارتفاع 100 متر و حجم مخزن 132 میلیون مترمکعب و قدرت تنظیم سالانه 205 میلیون مترمکعب است که مطالعات شناسایی و اولیه آن از سال 56 آغاز شد و مطالعات تکمیلی آن بین سال‌های 1362 لغایت 1384 خاتمه یافته و در سال 1386 مصوبه کمیته تخصصی وزارت نیرو توسط شرکت سهامی آب منطقه‌ای گیلان اخذ شد.

روستاهای دراز لات پایین و بالا، سوگوابر، پرشه، لات پرشه، خانکه سرا، دیمه بن و دیزلی ازجمله روستاهای پراکنده در محدوده مخزن سد پل رود هستند و بر اساس آمارهای ارائه‌شده، 226 خانوار در محدوده مخزن سد ساکن بودند که تاکنون 164 خانوار ساماندهی شده و 62 خانواده نیز باقیمانده که هنوز تملک اراضی در مورد آن‌ها انجام‌نشده است.

تملک زمین‌های اطراف سد هنوز مشخص نیست

یکی از روستائیان ساکن منطقه با اشاره به اینکه اغلب افرادی که در محدوده سد پل رود زندگی می‌کردند دارای شالیزار، واحدهای دامداری و باغ‌های مرکبات، کیوی و فندق بودند اظهار کرد: روستائیان منطقه با آغاز احداث این سد و خریداری اراضی زراعی و باغی آن‌ها، در روستاهای پایین‌دست یا شهرها ساکن شدند.

حسین احمدی با بیان اینکه تملک زمین‌های اطراف سد هنوز مشخص نیست گفت: ما زمین‌های خود را واگذار کرده‌ایم اما هنوز بلاتکلیف هستیم و از مسئولان خواهش دارم که وضعیت این زمین‌ها مشخص شود.

ذخیره و تنظیم آب رودخانه پلرود هدف از ساخت سد مخزنی

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان گیلان با اشاره به چگونگی آغاز ساخت پروژه سد مخزنی پلرود اظهار کرد: قرارداد عملیات اجرایی پروژه سد مخزنی پلرود در فرآیند مناقصه عمومی در سال 88 با قرارگاه خاتم‌الانبیا منعقد و رسماً از تاریخ 17 فروردین 1389 پروژه سد با نظارت شرکت مهندسی مشاور مهاب قدس آغاز شد.

کاظم لطفی با اشاره به اینکه مبلغ قرارداد اولیه پروژه بالغ‌بر 890 میلیارد ریال و مدت اولیه قرارداد 66 ماه بود افزود: هدف از ساخت سد مخزنی پل رود، ذخیره و تنظیم آب رودخانه پل رود، دومین رودخانه بزرگ استان گیلان است.

وی با اشاره به مزیت‌های ساخت سد مخزنی پل رود بیان کرد: با ساخت این سد امکان آبیاری بالغ‌بر 27 هزار هکتار از اراضی شالی‌کاری و باغات شهرستان‌های رودسر، املش و تأمین آب شرب هفت شهر بزرگ شرق گیلان رحیم‌آباد، رودسر، لنگرود، واجارگاه، کلاچای، املش و کومله به میزان 40 میلیون مترمکعب در سال و نیز تأمین انرژی برق‌آبی به میزان 70 گیگاوات در سال میسر می‌شود.

لطفی با اذعان به اینکه از سال 1389 عملیات اجرایی پروژه عظیم سد مخزنی پلرود در هفت کیلومتری شهر رحیم‌آباد شهرستان رودسر آغاز شد تصریح کرد: در این مدت دو رشته تونل انحراف آب به طول 608 و 640 متر به قطر پنج‌متر که علاوه بر حفاری توسط بتن مسلح پوشش شده احداث‌شده و سازه‌های ورودی تونل نیز ساخته‌شده است که این نوع تونل، در سطح کشور، منحصراً در سد پلرود اجراشده و امکان کلیه تزریقات و عملیات کنترلی سد را در دوران بهره‌برداری میسر خواهد کرد.

تعیین وضعیت تملک بیش از 85 درصد زمین‌های اطراف سد

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان گیلان با بیان اینکه تاکنون برای پروژه مذکور 170 میلیارد تومان هزینه شده و بیش از 85 درصد زمین‌های اطراف آن تملک شده است گفت: انحراف آب در اسفندماه 95 انجام شد و تاکنون بیش از دو میلیون 200 هزار مترمکعب خاک‌ریزی بدنه سد اجراشده است.

وی با اشاره به اینکه پروژه سد مخزنی پلرود تاکنون 63 درصد پیشرفت فیزیکی داشته است افزود: با عنایت به کاهش سهم گیلان از آورد رودخانه سفیدرود که به‌واسطه احداث سدهای بالادست سد منجیل است، سد پلرود می‌تواند نیازهای آبی کامل شهرستان رودسر را تأمین کرده و کمبود آب بخش زیادی از اراضی انتهایی شبکه آبیاری سفیدرود در شهرستان لنگرود را نیز تأمین کند.

پرداخت مطالبات سال ۹۶ سد پل رود به پیمانکار

نماینده مردم رودسر و املش در مجلس شورای اسلامی نیز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در رشت با بیان اینکه مطالبات سال ۹۶ سد پل رود دریافت و به پیمانکار پرداخت شد اظهار کرد: پیمانکار به‌سرعت در حال کار است و حدود ۶۳ درصد پیشرفت داشته و هرماهی تقریباً تا دو درصد پیشرفت شاهد هستیم و به همین شکل پیدا کند تا پایان سال آینده به امید خدا آبگیری می‌شود.

حسن عباسی با اشاره به اینکه تملک زمین‌های اطراف هنوز مانده است افزود: به‌زودی نشستی با کشاورزانی که زمین‌هایشان را واگذار کردند اما بلاتکلیف هستند برگزار خواهد شد و امیدواریم که به‌زودی ‌مسئولین بیایند تعیین تکلیف کنند تا کار سرعت بگیرد.

وی با بیان اینکه برای یک‌راه دسترسی سد هنوز اقدامی انجام‌نشده گفت: این‌ نگرانی برای مردم وجود دارد و‌ تذکر هم دادیم که پیمانکار در این قسمت نیز سریع‌تر دست‌به‌کار شود زیرا اگر سد آبگیری و‌ آماده بهره‌برداری شود جاده دسترسی به‌ اشکورات قطع می‌شود که این هیچ فایده‌ای برای مردم ندارد.

نماینده مردم رودسر و املش در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه باید هرچه زودتر وضعیت سد تعیین تکلیف و روشن شود بیان کرد: مردم منتظر هستند که در بحث ‌تأمین آب کشاورزی و‌ شرب بتوانند از آب شیرین سد پل رود بهره‌مند شوند.

تاکنون هزاران تن خاک رس در منطقه خاک‌ریزی و خاک‌برداری شده، راه‌های روستاهای بالادست این سد ازجمله جاده اصلی پیر کوه سیاهکل و اشکورات رودسر، تخریب و به راه دسترسی سد تبدیل‌شده و همین موضوع که دشواری‌هایی را برای اهالی آن منطقه ایجاد کرده، اهمیت به پایان رسیدن این پروژه را دوچندان می‌کند.

 

true
true
true
true

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

√ کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
√ آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد